Народният представител от ДПС Камен Костадинов:

Пеевски има нравствени и професионални качества за шеф на ДАНС

Скандалният депутат се ръководел от принципа "прави каквото трябва, да става каквото ще" и затова бил сатанизиран

Пеевски има нравствени и професионални качества за шеф на ДАНС

"Делян Пеевски притежава нравствените и професионални качества, необходими, за да оглави ДАНС". Това заяви депутатът от ДПС Камен Костадинов в събота пред Нова телевизия,  на фона на нестихващите повече от пет месеца протести в София с искане за оставка на кабинета, породени от назначаването на скандалния депутат Пеевски начело на агенцията по национална сигурност.

По повод неясния произход на финансовото му състояние, Костадинов предполжи само, че най-вероятно Пеевски има“ джипове и охрана, защото е неудобен на много хора“. Според декларацията на Пеевск пред Сметната палата пък той притежава само над 10-годишен лек автомобил „Опел“.

По думите на Костадинов, колегата му не е участвал никога в приватизационни сделки, нито в държавни такива. Пеевски, обаче дълго време неглижирал своя публичен образ и не се грижел как изглеждал в очите на хората, воден от принципа "правя каквото трябва, пък какво ще стане - не ме вълнвува" и така постепенно бил сатанизиран.

Костадинов коментира и разследването за пране на пари, водено срещу един от най-приближените му колеги в партията и парламента Христо  Бисеров. Костадинов заяви, че никога не са разговаряли и не е знаел подробности около финансовите схеми, в които той е участвал, както и за това какво е финансовото положение на семейство му и никога не са имали икономически отношения. По думите му, това са лични неща и не е редно да говорят за тях помежду си. "Христо Бисеров никога не е демонстрирал охолен и разкошен начин на живот," твърди още Костадинов.

Ден-два след като напуснал партията, но преди да бъдат повдигнати обвиненията, двамата с Бисеров се чули и последният обяснил, че няма здравослвни проблеми, а лични причини, които най-вероятно скоро щели да научат, но не казал нищо конкретно, обясни още Костадинов в предаването на Сашо Диков.

По повод организирания от БСП и ДПС съвместен митинг от миналия уикенд на Орлов мост, Костадинов коментира, че с него най-сетне са успели да покажат на журналисти и общественост, че има и друга гледна точка.

Сериозният финансов ресурс, изразходван от управляващите за довеждането на хората на митинга с автобуси и влакове от провинцията, Костадинов оправда с мотива, че тези хора имали желанието да подкрепят правителството, но нямали финансовата възможност да го направят, а партийните централи на БСП и ДПС можели да си позволят подобен разход, за да помогнат на тези хора.

По повод протестите срещу правителството и обвиненията, че МВР упражнява насилие върху искащите оставката на Пламен Орешарски, Костадинов заяви, че подобно нещо не се е случвало. Дори напротив, по думите на депутата, МВР е показало завидно спокойствие, железни нерви толкова дълго време.

За евентуална оставка: Не е добре за държавността да се подава оставка

"Не е добре за държавността да се подава оставка," каза в отговор на въпрос имат ли някакво алтернативно предложение за решение на ситуацията у нас, в която толкова време хората протестират и искат оставка. "Ако подадем оставка, каква е гаранцията, че оттук нататък всяко следващо правителство няма да бъде събаряно с няколко хиляди души на улицата," попита риторично Костадинов и допълни, че това би било знак към техните избиратели, че гласът им не е важен.

Споделяне

Още по темата

Още от България