Пеевски предложен за "Лице на България" за европредседателството

Провокативна инициатива пояснява, че няма по-достоен от основателя на най-успешния управленски модел у нас – "КОЙ"

Пеевски предложен за "Лице на България" за европредседателството

Депутатът от ДПС Делян Пеевски да бъде "лице на България" по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Такова провокативно предложение внесе Гражданско движение "БОЕЦ" в Народното събрание още в първия му работен ден след лятната ваканция.

В последно време регистрираното преди 2 г. във Видин ГД "БОЕЦ“ (“България обединена с една цел") нашумя с протестите си и съвместните си акции с "Правосъдие за всеки“ в подкрепа на съдебната реформа, с критиките си срещу дейността на прокуратурата, а също и с внесения сигнал до инспектората към Висшия съдебен съвет по скандала "ЦУМ-гейт“.

В петъчното си предложение ГД "БОЕЦ“ взима повод от инициативата на сдружение "Азбукари“ и няколко други направителствени организации за избиране на българско лице на европредседателството, което да представи страната по "най-добрия начин“ и да бъде личност, "направила много за доброто бъдеще на България“.

От сдружение "Азбукари“ номинират бившата тв водеща Цвета Кирилова с аргумента, че тя е изявен общественик, журналист и хуманист, но от ГД "БОЕЦ“ смятат, че далеч по-достоен кандидат е депутатът Делян Пеевски.

"Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек, притежаващ стар "Опел", се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани. Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът "КОЙ" - най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации“, посочват в мотивите си от сдружението.

Оттам допълват, че "чрез своята вродена харизма, той (Пеевски, б. р.) единствен успява да изкара на площадите десетки хиляди български граждани, което показва неоспоримия му принос към развитие на гражданското общество в България“.

"Номинираната от нас личност е известна с множеството си международни контакти в редица страни – Турция, Сирия, С.Арабия, Судан, Дубай и други“, посочва ГД "БОЕЦ“, намеквайки за бизнеса на депутата с цигари и оръжие в Близкия Изток и съседни региони.

Прави се алюзия и към закона "Магнитски“ в САЩ, чрез който се опитва да се защити противникът на Пеевски и негов бивш бизнес партньор Цветан Василев.

"Множеството проверки от прокуратура, НАП и други, доказват, че в своята дейност г-н Пеевски съблюдава и стриктно спазва българското законодателство“, завършват от сдружението, като настояват номинацията им да бъде разгледана от институциите сериозно и поставена на обществен дебат.

Освен в Народното събрание предложението е адресирано и до правителството и президента Румен Радев.

"Тонът на предложението е изключително сериозен. Целта е да провокираме обществена дискусия за истината, защото живеем в държавата на Пеевски, институциите на Пеевски и медиите на Пеевски", коментира пред Mediapool председателят на сдружението Георги Георгиев. Според него трябва да има дебат #Кой е по-достоен от Пеевски да бъде лице на България.

От ГД "БОЕЦ“ се ангажираха да стартират и подписка в подкрепа на номинацията си.

Mediapool публикува пълния текст на предложението:

ДО: НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО: ПРЕЗИДЕНТ НА Р БЪЛГАРИЯ

ПИСМО-ПРЕДЛОЖЕНИЕ

За номиниране на Делян Славчев Пеевски

За "ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ",

по време на българското Европредседателство

ОТ: ГД "БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ" ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин, к-с"Панония", блок 4, вх.З, ап. 157, тел. 0899591399

България за първи път ще поеме ротационното председателство на Европейският съюз от 01.01.2018 г.

ГД "БОЕЦ" разбрахме, че съществува инициатива за излъчване на "Лице на България", което да представя страната ни по време на Европредседателството, като към момента има инициатива за номинирането на г-жа Цвета Кирилова.

При цялото ни уважение към г-жа Кирилова и номиниралите я, считаме, че това трябва да е човек, който олицетворява държавата ни. Човек, който може да бъде символ на случващото се в страната. Човек, който е работил години наред за българските граждани и чрез своите постижения в обществен и в личен план, се е превърнал в Символ на успеха в собствената си страна. Считаме, че има един Успял и отговарящ на тези изисквания и заслужаващ тази чест по право човек.

ГД "БОЕЦ" номинираме народният представител Делян Славчев Пеевски за Лице на българското европредседателство.

Мотиви:

Делян Славчев Пеевски е български предприемач, медиен магнат , политик и общественик. Народен представител е от парламентарната група на ДПС в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. През август 2015 г. Пеевски официално придобива дялове от вестниците "Телеграф“, "Монитор“, "Политика“, "Меридиан мач“ и др. Заедно с това той официализира и собствеността си в тютюневия гигант "Булгартабак“, приватизирано през мандата на първото правителство на Бойко Борисов (2009 – 2013).

През 2001 г. оглавява борда на "Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България, когато е само на 21 години.

От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

Като народен представител през годините г-н Пеевски е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, и член на Комисията по правни въпроси към НС.

По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски на 14 юни 2013 г. Г-н Делян Пеевски е избран за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

Избран е за евродепутат от листата на ДПС на изборите за Европейски парламент през май 2014 г.

Господин Пеевски е успешен бизнесмен, медиен магнат. Със своите изключителни умения, от човек притежаващ стар "Опел" се превръща за кратко време в мултимилионер, собственик на активи за десетки милиони, официално декларирани.

Основател, вдъхновител и носител на много бизнес модели, най-известният от които е моделът "КОЙ", най-успешният управленски модел в България, извел страната ни до най-високи позиции в редица европейски класации.

Чрез своята вродена харизма, той единствен успява да изкара на площадите десетки хиляди български граждани, което показва неоспоримият му принос към развитие на гражданското общество в България.

Номинираната от нас личност е известна с множеството си международни контакти в редица страни – Турция, Сирия, С.Арабия, Судан, Дубай и други.

Изключително "магнетична" личност, чиято дейност вече се оценява и в САЩ, разнасяйки славата на България.

Българските институции са оценили неговите качества и значимост за държавата и обществото ни, приравнявайки го към Президент, Премиер, Председател на НС , осигурявайки му държавна охрана от НСО.

Множеството проверки от Прокуратура, НАП и други, доказват, че в своята дейност г-н Пеевски съблюдава и стриктно спазва българското законодателство.

ГД "БОЕЦ", издигайки тази номинация, очакваме тя да бъде разгледана от институциите, и поставена за широк обществен дебат. Считаме, че изложените от нас мотиви, достатъчно силно аргументират номинацията ни, и представят личността на Делян Славчев Пеевски като заслужаваща честта да бъде "ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ", и олицетворяваща българската реалност.

01.09.2017г. Председател на УС на ГД "БОЕЦ"/ ......................../

Гр.Видин Георги Георгиев

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?