Пекин вдига повечето ограничения за напускане на града

Пекин вдига повечето ограничения за напускане на града

Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново се увеличиха случаите на Covid-19, съобщи днес, че вдига повечето ограничения за напускане на столицата, и увери, че е спряла разпространението на заразата, предаде Франс прес.

След два месеца без новооткрити заразени, което според властите е било благодарение на строгите санитарни мерки, миналия месец броят на случаите в 21-милионния град внезапно рязко нарасна. Там бяха инфектирани най-малко 331 души.

От юни администрацията приканваше местните жители да се въздържат от неналожителни пътувания извън града и изискваше отрицателен тест за коронавируса от желаещите да напуснат столицата. Тези рестрикции ще бъдат вдигнати от полунощ (15.00 ч. по Гринуич днес), заяви кметството.

Ограниченията обаче ще важат и занапред за жителите на високорисковите квартали.

В града е започнала кампания за масово тестване на населението и към днешна дата са изследвани над 10 милиона души - близо половината от всички жители, съобщи Чжан Цян, служител от кметството. Благодарение на това вече са "отрязани пътищата за предаване на вируса", заяви Пан Сюйхун, друг представител на местните власти.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?