Пендачанска жъне успехи със спектакъла “Семирамида” в Париж

Българската оперна певица Александрина Пендачанска пожъна голям успех на парижка сцена с изпълнението на ролята на Семирамида в едноименната опера на Росини. Това съобщиха издателите на оперната певица от “Вирджиния рекърдс”.

Българката е първата, която се превъплъщава в ролята на Семирамида след Монсерат Кабайе, изпълнявала ролята преди 25 г., когато за последен път е поставено популярното произведение в Париж.

Освен овациите на публика Пендачанска си спечели и ласкави отзиви  на френската преса. Специализираното издание за класическа музика "Alta musica" пише за нея: "Голям глас, енергичност, виртуозност и изгарящ темперамент, Александрина Пендачанска притежава всички тези качества, за да възкреси спомените за възможностите на драматичното сопрано…”

Допълнителен интерес от страна както на публиката, така и на медиите българката предизвика и с участието си най-новия запис на операта "Милосърдието на Тит" от Моцарт за звукозаписната компания "Harmonia Mundi", който бе определен от испанското списание за класическа музика "Scherzo” като албум на месеца.

Споделяне

Още от България