Пенсионер от Русенско осъди енергото за 24 хил. лв.

Пенсионер от Русенско осъди енергото за 24 хил. лв.

Обезщетение от над 24 хил. лв. ще трябва да плати доставчикът на електроенергия в Североизточна България на 66-годишен пенсионер от русенското село Кошов след близо четири годишни съдебни спорове, предаде Дарик радио в четвъртък.

Иван Петров, на 66 години, започва съдебната битка с тогавашната компания Е.ОН, която тази година продаде бизнеса си на "Енерго-Про", след като през март 2008 г. е извършена проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярът на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, след това и в Русе, където окръжният съд отхвърля претенциите на доставчика, с мотива, че електромерът е негов уред и дружеството трябва да следи как работи той.

 

Обжалването от страна на доставчика пред Върховния касационен съд е отхвърлено и сега електроразпределителното дружеството трябва да плати 24 150 лв. на Иван Петров.

Споделяне

Още от България