Пенсионери поискаха от премиера ремонт на театъра, а не по-високи пенсии

Пернишки пенсионери поставиха пред премиера Сергей Станишев като най-важен въпрос за решаване отпускането на средства за ремонт на драматичния театър в града. В сряда премиерът отиде на посещение в Перник, посети белодробната болница, обеща отпускане на 1 млн. лв. за ремонта ѝ и след това се срещна с пенсионери от местния клуб на железничаря.

Пенсионерите в Перник, или поне тези от клуба, които се срещнаха с премиера Станишев, заявиха, че няма от какво да се оплакват, предаде кореспондент на БНР.

"Нямам проблеми аз специално", заяви пред радиото участник в срещата, който допълни, че не смята да се оплаква на премиера. "Всеки има проблеми, по-важното е да умее сам да си ги реши", отклони въпроса за размера на пенсиите възрастният човек.

"Желанието ми е да се възстанови драматичният театър", заяви присъстваща на срещата жена, която също заобиколи отговор на въпроса не иска ли от премиера увеличение на пенсията. "Има какво още да се иска, но не може изведнъж", добави тя. А за ръста на пенсиите обясни: "Трябва да има средства, иначе откъде? Както в къщи, което се получава, това трябва да се харчи", отсече пенсионерката.

По повод на репликата на Бойко Борисов за "човешкия материал" премиерът каза, че той уважава включително и тези, които не го харесват. А думите на Бойко Борисов, че БСП и ДПС са преиначили казаното от него в Чикаго, Станишев коментира: "На господин Борисов вечно някой му е виновен и крив. Вечно е недоразбран. Той претендира да е национален лидер. Не можеш да имаш такава претенция, ако разделяш хората в България. Такъв начин на мислене е глупав и опасен, защото какво да очакват тези хора, които се категоризират като не най-добро качество?".

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?