Перата убеден, че Борисов е поръчал убийството му

"Ловецът" на мигранти отново заплашва медиите със съд

Перата убеден, че Борисов е поръчал убийството му

Простреляният с 8 куршума на 26 юни в Бургас Петър Низамов-Перата, който стана популярен като "ловец" на мигранти по българо-турската граница, е убеден, че е станал мишена на опит за убийство, поръчано лично от премиера Бойко Борисов.

Той твърди това в отворено писмо до медиите, отразили стрелбата, представяйки го като "право на отговор". То е придружено с поредна заплаха към журналистите, че ако не публикуват без редакция целия текст, ще ги даде на съд. На какво основание, не е ясно.

Перата е убеден, че Борисов и правителството му стоят зад покушението от миналия вторник, тъй като бургазлията развивал активна дейност срещу нелегалния трафик на мигранти, "който се контролира пряко и непосредствено от полицията".

"И най-вече за това, че разкрих как техният благодетел и господар Бойко Борисов е лежал 8 месеца в чешки затвор заедно с Иво Карамански... Именно за това съм напълно убеден, че поръчката или е дадена, или е съгласувана и одобрена от правителството на ГЕРБ и в частност Бойка Борисова. И след това е изпълнена от полицаи, а сега техните колеги умишлено прикриват и омаловажават случая", пише Низамов.

Според разказа му стрелците са били двама, като са го преследвали 30-40 метра в кв. "Изток", произвеждайки над 20 изстрела.

"Единственото, което ме спаси беше, че докато ме гониха, стигнаха до улица, където имаше патрулен автомобил на полицията, който проверяваше една кола и явно, като са го видели (на 2 метра от тях), са се уплашили и избягаха. Това ме спаси само. Случайността. Иначе полицаите не реагираха. Уплашиха се и останаха в патрулката", допълва Перата.

Той подкрепя конспиративната си теория с твърдението, че няма "никакви врагове, с никой не съм се карал, на никой не дължа пари и никой не ми дължи на мен пари. За мен няма абсолютно никакво съмнение, че поръчката е от правителството".

Друг аргумент в ползва на версията му е, че според свидетели друг полицейски патрул е засякъл оттеглящите се от местопрестъплението извършители и ги е подгонил с включени лампа и сирена, но внезапно се отказал от преследването.

"Кой и защо е наредил на патрулния автомобил да прекрати гонитбата и защо не се говори нищо по тези факти. Това ще стане обществено достояние. Отговорът е прост, но трябва да си интелигентен за целта и той е еднозначен. Защото правителството и полицията стоят зад това покушение", продължава писмото на Низамов.

Той отправя и други въпроси, свързани с разследването на стрелбата по него – къде са записите от камерите на казиното до бл. 42 , хранителния магазин, магазинът на "Теленор" и банка ОББ, които със сигурност са записали убийците; къде са автентичните докладни записки и рапорти на полицейските служители в района на ж.к. "Изгрев"; къде са записите от Околовръстния път в посока Слънчев бряг, както и тези на кръговото на излизане в посока Варна, както и тези в посока "ОМВ" на кръговото движение в посока София?

След което сам твърди, че "нищо от това не е направено", а вместо това "опитаха да ми подхвърлят пистолет в колата, направиха два незаконни обиска в дома ми, въпреки изричната забрана, дадена от съда преди това". Засега от МВР не са съобщили за установени заподозрени по случая.

Още от България