Перата убеден, че Борисов е поръчал убийството му

"Ловецът" на мигранти отново заплашва медиите със съд

Перата убеден, че Борисов е поръчал убийството му

Простреляният с 8 куршума на 26 юни в Бургас Петър Низамов-Перата, който стана популярен като "ловец" на мигранти по българо-турската граница, е убеден, че е станал мишена на опит за убийство, поръчано лично от премиера Бойко Борисов.

Той твърди това в отворено писмо до медиите, отразили стрелбата, представяйки го като "право на отговор". То е придружено с поредна заплаха към журналистите, че ако не публикуват без редакция целия текст, ще ги даде на съд. На какво основание, не е ясно.

Перата е убеден, че Борисов и правителството му стоят зад покушението от миналия вторник, тъй като бургазлията развивал активна дейност срещу нелегалния трафик на мигранти, "който се контролира пряко и непосредствено от полицията".

"И най-вече за това, че разкрих как техният благодетел и господар Бойко Борисов е лежал 8 месеца в чешки затвор заедно с Иво Карамански... Именно за това съм напълно убеден, че поръчката или е дадена, или е съгласувана и одобрена от правителството на ГЕРБ и в частност Бойка Борисова. И след това е изпълнена от полицаи, а сега техните колеги умишлено прикриват и омаловажават случая", пише Низамов.

Според разказа му стрелците са били двама, като са го преследвали 30-40 метра в кв. "Изток", произвеждайки над 20 изстрела.

"Единственото, което ме спаси беше, че докато ме гониха, стигнаха до улица, където имаше патрулен автомобил на полицията, който проверяваше една кола и явно, като са го видели (на 2 метра от тях), са се уплашили и избягаха. Това ме спаси само. Случайността. Иначе полицаите не реагираха. Уплашиха се и останаха в патрулката", допълва Перата.

Той подкрепя конспиративната си теория с твърдението, че няма "никакви врагове, с никой не съм се карал, на никой не дължа пари и никой не ми дължи на мен пари. За мен няма абсолютно никакво съмнение, че поръчката е от правителството".

Друг аргумент в ползва на версията му е, че според свидетели друг полицейски патрул е засякъл оттеглящите се от местопрестъплението извършители и ги е подгонил с включени лампа и сирена, но внезапно се отказал от преследването.

"Кой и защо е наредил на патрулния автомобил да прекрати гонитбата и защо не се говори нищо по тези факти. Това ще стане обществено достояние. Отговорът е прост, но трябва да си интелигентен за целта и той е еднозначен. Защото правителството и полицията стоят зад това покушение", продължава писмото на Низамов.

Той отправя и други въпроси, свързани с разследването на стрелбата по него – къде са записите от камерите на казиното до бл. 42 , хранителния магазин, магазинът на "Теленор" и банка ОББ, които със сигурност са записали убийците; къде са автентичните докладни записки и рапорти на полицейските служители в района на ж.к. "Изгрев"; къде са записите от Околовръстния път в посока Слънчев бряг, както и тези на кръговото на излизане в посока Варна, както и тези в посока "ОМВ" на кръговото движение в посока София?

След което сам твърди, че "нищо от това не е направено", а вместо това "опитаха да ми подхвърлят пистолет в колата, направиха два незаконни обиска в дома ми, въпреки изричната забрана, дадена от съда преди това". Засега от МВР не са съобщили за установени заподозрени по случая.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?