mediapool.bg Ти си това, което четеш

Пет автобуса ще спират до ИКЕА в София

18:06 | 19 септември 2011 | 3 коментара

Пет автобуса вече ще имат спирка в близост до мебелния магазин на ИКЕА на околовръстното шосе в София, който отваря врати във вторник, съобщиха от Столична община.

Това са линиите с номера - 69, 70, 111, 122 и 123. Те ще спират в района на пътен възел околовръстен път – бул."Св. Климент Охридски / ул."Бистришко шосе”.

Това е първият магазин на най-голямата верига за обзавеждане в света в България. Магазинът на ИКЕА в София ще предлага над 7500 артикула за обзавеждане на дома, разположени на площ от 29 000 кв.м. Има и ресторант с шведска кухня с 650 места, безплатен паркинг с 1200 места и др. Инвестицията се оценява на около 50 млн. лв.

Шведската компания се надява на 1.5 млн. души посетители през първата година, каза Апостолос Петалас, главен изпълнителен директор на “Фурлис”. Гръцката фирма държи на фрайнчайз правата за ИКЕА в България. Целта им е да достигнат 10% дяла от пазара на обзавеждане в България, като ще разчитат не само на български купувачи, но и от Сърбия.

Проблемът е, че доходите на българите са доста по-ниски от тези в останалите 38 държави, в които има магазини на "ИКЕА", а цените на стоките са съпоставими.

Още от България