Пет деца от Ловеч са в болница със съмнение за хранително отравяне

Пет деца от ловешкото основно училище „Васил Левски“ са настанени в болница със съмнение за хранително отравяне. Те са приети с висока температура, повръщане и разстройство. В момента са в добро състояние. Столът, в който са се хранили, е затворен до изясняване на причините и резултатите от направените изследвания.

От Районната здравна инспекция в Ловеч съобщиха, че освен петте деца, настанени в болница, има и други с подобни симптоми, но те се лекуват в къщи. Изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова съобщи, че все още се чакат резултатите от изследванията на децата, които са в четвърти и пети клас.

Първите две деца са приети миналата вечер в детско отделение, след това са преведени в инфекциозно отделение. Другите три деца са приети тази нощ в инфекциозно отделение директно.

Марияна Докторова от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч потвърди, че децата са консумирали една и съща храна на 2-ри декември на обяд в стола на училището. Храната е била приготвена там, а пробите от нея са изпратени в акредитирана лаборатория в Габрово.

Споделяне

Още от България