Пет години затвор за бивш полицай, обрал банка в София

Софийският градски съд (СГС) осъди на пет години затвор при общ режим на изтърпяване бившия полицай от Смолян Костадин Лазаров. На 13 ноември миналата година той извърши въоръжен грабеж в клона на “Сосиете Женерал Експресбанк” в центъра на София.

При обира Лазаров успя да отмъкне близо 26 хиляди лева от офиса на банката на бул. “Патриарх Евтимий” 60.

Той бе признат за по три обвинения – за въоръжен обир, за това, че незаконно е притежавал радиостанция и е носил полицейска униформа. За незаконното притежание на радиостанция Лазаров бе осъден на пробация, а за притежание и използване на полицейска униформа бе глобен.

Бившият полицай ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 507 лв. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в срок от 15 дни.

Решението на съда до известна степен контрастира с Наказателния кодекс, който постановява за този вид престъпления от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен  затвор със или без право на замяна.

На 13 ноември Лазаров нахлу в клона на “Сосиете Женерал Експресбанк” в центъра на София въоръжен, облечен в полицейска униформа и с маска на главата. След отправени заплахи към персонала той взе около 26 000 лева в брой.

След напускането на банката Лазаров тръгна да бяга, но след по-малко от 50 метра бе заловен от полицията. По-късно като мотив за въоръжения грабеж той обясни пред някогашните си колеги, че е пристрастен към хазарта и е натрупал дългове.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?