Пет килограма кокаин и няколко "мулета" заловени от полицията

Близо 5 килограма кокаин са открити от полицията при спецоперация срещу група, занимаваща се с международен трафик на "елитната" дрога. Неутрализирана е престъпна група, изградила мрежа от куриери, които пренасяли дрогата от Латинска Америка за България и други страни от ЕС, съобщават от МВР във вторник.

Полицаите са се натъкнали на множество методи за прикриване на белия прах. Дрогата се е укривала в куфари, багажни чанти, сувенири, чрез поглъщане, в капсуловани предмети, впита в дрехи и други, добавят органите на реда. .

Куриерите били набирани в София, Елин Пелин и Добрич и действали в зависимост от направената поръчка за незаконния трафик на наркотика както самостоятелно, така и в съучастие.

По време на операцията около 19.00 часа на 2 декември в хотел в близост до Гоце Делчев са задържани 56-годишният М. М., криминално проявен и 35-годишният Ц. Ц. - и двамата от Добрич - едни от основните куриери на организираната престъпна група. Установено е, че те пренасяли кокаин от Южна Америка до България, поглъщайки неустановено количество дрога.

По-късно, около 22.00 часа, бил арестуван и един от лидерите на групата - 56-годишният В. Н. от село Мусачево, криминално проявен, осъждан за трафик на наркотици.

20 минути след това в хотел в Елин Пелин са заловени и останалите участници в групата - криминално проявените А. А. на 35 години, осъждан, и А. А. на 44 години, и двамата от Добрич, както и Г. М. на 31 години от Гоце Делчев. Установено било, че пренасяният от куриерите кокаин е предназначен за 30-годишния Д. Д. от Гоце Делчев, който не бил открит в дома си и е обявен за издирване.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?