Пет нови попълнения в последната десетдневка на парламента

Пет нови попълнения в последната десетдневка на парламента

Петима нови депутати се заклеха в сряда пред Народното събрание, където ще изкарат най-много десетина работни дни, но ще се ползват с полагащите им се заплати и привилегии като народни представители повече от месец.

Настоящата седмица трябваше да е последната преди разпускането на парламента, но на председателски съвет в сряда е било решено депутатите да заседават и още една седмица след изборите за Европейски парламент на 7 юни.

Христо Георгиев от НДСВ и Ина Димитрова, Мария Стоянова, Николай Малинов и Митко Антов от БСП влизат в парламента на мястото на Мариана Костадинова, Надя Антонова, Ненко Темелков, Диана Хитова и Евгени Иванов, които бяха назначени от управляващите на ключови постове в държавни органи в края на мандата на тройната коалиция.

70-годишният диригент Христо Георгиев (НДСВ) демонстрира критичност към управлението през последните четири години, в което участва неговата партия, и го нарече беззаконие. По думите му не се вижда с какво този парламент е променил за 4 години живота на българина. Според него са "празни приказки" твърдения от рода, че пенсиите били увеличени от 98 на 123 лв.

Той коментира още, че е абсолютно наясно, че за 2-3 дни не може да се направи нищо, но е склонил да влезе в НС, защото законът го изисква.

Колегата му от Коалиция за България Ина Димитрова обаче смята, че може да се окаже, че е била полезна като депутат. "Защо да не се гордея, че съм била народен представител макар и за четири дни", запита риторично тя.

Наред с вълненията на новите депутати, в сряда продължи и шумната кавга между депутата от НДСВ Олимпи Кътев и независими народен представител Георги Георгиев.

Преди ден Кътев се оплака, че Георгиев го е "шляпнал по главата", а в сряда обясни, че причина за физическата разправа най-вероятно е това, че колегата му не си е подал декларация за конфликт на интереси и го очаквала глоба.

Разправията стана заради декларацията на Яне Янев от РЗС от трибуната на НС по повод 13-ата годишнина от първото пристигане на Симеон Сакскобургготски в България и връщането на имотите на царската фамилия.

Кътев каза още, че все още не е решил дали ще съди Георгиев, но го предупреди, че колеги, които хулят "безочливо, нагло, гадно, долно нашия лидер и НДСВ", ще получат достоен отпор.

След като Георгиев даде кръвна проба за алкохол заради подмятанията на Кътев, че е пиян, в сряда царистът коментира, че фактът, че пробата е отрицателна този път, е нещо чудесно и го призова да продължава така.

Георги Георгиев също върна жеста и призова от парламентарната трибуна и Кътев да даде кръвна проба за алкохол.

Георгиев прочете медицинското становище на клиничната лаборатория към правителствена болница "Лозенец”, което доказва, че във вторник не е употребявал алкохол и добави " месеци наред не съм се срещал с това чудо алкохол".

Споделяне

Още от България