Пет от жертвите в Хитрино бяха погребани след обща заупокойна молитва пред Томбул джамия

Пет от жертвите в Хитрино бяха погребани след обща заупокойна молитва пред Томбул джамия

Стотици хора се събраха в понеделник пред Томбул джамия в Шумен, където бе отслужена заупокойна молитва - дженазе намаз за пет от общо седемте жертви на взривилата се композиция с цистерни в село Хитрино. Молитвата бе отслужена от главния мюфтия Мустафа Хаджи и няколко районни мюфтии. Очаква се те да вземат решение да организират благотворителна акция в подкрепа на семействата, загубили свои близки в Хитрино и хората, останали без домове там, съобщи БТА.

Молитвата в тяхна памет започна към 12:40 часа и събра стотици опечалени мюсюлмани и християни. Пред религиозния храм бе дошъл целият клас на 18-годишния Дениз, който учел в шуменска гимназия. На ритуала присъстваха лидерът на ДОСТ Лютви Местан, депутати от ДПС и кметове на общини.

След молитвата телата на жертвите бяха откарани за погребения в три различни села, откъдето са родом – Боян, Страхилица и Черна.

Към настоящия момент продължава идентификацията на останалите две жертви. Изчакват се резултатите от ДНК експертизата, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Шумен.

Официално са идентифицирани пет от жертвите: Дениз Танеров Юнузов - 18 г. ; Анифе Алиева Мехмед - 53 г. ; Танер Юнузов Ахмедов- 42 г. ; Акиф Рагуб Рагуб- 44 г. и Фейме Аляйдин Сали- 41 г.

Списъкът е съгласуван с МВР и прокуратурата и се публикува по тяхна молба, каза за БТА говорителят на областната администрация в Шумен Милка Повлова.

Споделяне

Още по темата

Още от България