Пет почивни дни и за Нова година

Четиридневна ваканция ще има около 3 март и 22 септември 2015 г.

По пет последователни почивни дни ще имат българите за коледните и новогодишните празници, след като правителството ще обяви в сряда за неработен ден и 2 януари 2015 г. Така почивни ще са дните от 24 до 28 декември и от 31 декември до 4 януари включително.

Коледните празнични дни вече бяха определени с решение на правителството на Пламен Орешарски, сега за неработен ще се обяви 2 януари – петък, който ще се отработва на 24 януари – събота.

С решение на правителството от миналата година 31 декември ще се отработва на 13 декември – събота.

Оставащите след Коледните празници два работни дни – 29 и 30 декември 2014 г., са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината.

Служебният кабинет ще вземе решение за разместване на почивни дни през 2015 г. Така ще се получат по четири почивни дни около още три национални празника – на Освобождението от турско робство за 3 март, на Деня на независимостта на 2 септември и Новата 2016 година.

Неработни дни ще бъдат 2 март (понеделник), 21 септември (понеделник) и 31 декември (четвъртък). Те ще се компенсират в съботите на 21 март, 12 септември и 12 декември.

Решението на правителството ще позволи групиране на почивните дни, за да не се прекъсва работната седмица и да се осигури по-ефективното им използване.

Споделяне

Още от България