Пет жени сред претендентите на БСП за общините в Софийско

БСП пуска пет жени да се състезават за общините в София-област, стана ясно при представянето на червените кандидати за кметове в 22-те общини в Община Татяна Иванова ще се надпреварва за община Антон, за управата в Копривщица  ще претендира Искра Шипева, за Ихтиман ще се бори Маргарита Петкова, а за Етрополе и Драгоман -  съответно Станка Димитрова и Соня Дончева.

По време на кампанията ще направим всичко от себе си, за да бъдат избрани нашите кандидати, а после ще ги тормозим, за да изпълнят ангажиментите си, каза при представянето им лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той допълни, че кметовете и общинските съветници трябва всеки ден да говорят с хората за болките и проблемите им, а не да обещават рай за няколко месеца. "17 години се парихме много от празни приказки и популизъм. Сега в Европейския съюз е време за усърдна работа да направим България такава, каквато искаме да я видим утре", каза още Станишев.

Предстоящата кампания е изпитание, отбеляза председателят на БСП в София-област Кирил Добрев. Той допълни, че това не е заяви, че това не е битка на отделните личности, а на цял отбор и партията.

"Днес България е една от най-привлекателните страни за инвестиции, и БСП не може да си позволи да мързелува на тези избори", каза още Добрев.

Споделяне

Още от България