Петър Димитров кани "Нокиа" да прави телефони у нас

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров покани един от телекомуникационните лидери "Нокиа" да изнесе част от производството си на телефони в България. Това стана на среща в понеделник с финландски инвеститори и министъра на външната търговия и развитието на скандинавската страна Пааво Вяюрюнен, които са на посещение у нас.

Освен "Нокиа", в бизнес делегацията участваха и представители на енергийната компания Fortum, Dynea, която е проявила интерес за инвестиции химическата ни промишленост, водещия мрежови оператор в Северна Европа Eltel, Patria, която се занимава отбранителна и военновъздушна техника, както и инвестиционната банка NIB и скандинавската стокова борса OMX., която има интерес към българската борса. NIB е анонсирала намеренията си да финансира български енергийни проекти, след изявлението на Петър Димитров, че в енергетиката има проекти за над 15 млрд. евро, които чакат своите инвеститори.

Тук сме, за да създаваме контакти, които ще доведат до подписване на договори, коментира финландският министър Пааво Вяюрюнен и прогнозира  огромен бум на инвестиции в България, част от който иска да е финландският бизнес.

Споделяне

Още от Бизнес