В отговор на съждение на лидера на ГЕРБ

Петър Москов: А Борисов да не би да се отчита пред мадридския си вожд?

Петър Москов

Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като "драгалевския вожд", аз мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд Симеон Сакскобургготски, каза в петък пред Нова телевизия заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.

Коментарът му бе по повод изказване на Борисов от четвъртък, че един евентуален бъдещ премиер на правителство на коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок би трябвало да ходи да се отчита в Банкя и пред "драгалевския вожд".

По този начин Бойко Борисов отхвърли възможността да се състави коалиционно правителство, на което той да не е премиер. Подхвърлянето му за "драгалевския вожд", имайки предвид Иван Костов, ядоса реформаторите, защото Костов отдавна не е председател на ДСБ и активно намесващ се в политиката.

"Това (изказване на Борисов - бел. ред.) е също толкова измислено и също толкова глупаво (колкото това за мадридския вожд – бел. ред.), но нека да се оправдава, ако иска, защото вероятно уважението аз изпитвам към г-н Костов, той изпитва към г-н Сакскобургготски", каза още Москов.

"Доколкото г-н Сакскобургготски участва в решенията на Борисов, дотолкова и г-н Костов участва в решенията на г-н Радан Кънев. Това е евтина пропаганда", допълни той.

Според Москов поведението на Борисов е по-скоро като игра на покер, докато политиката е по-скоро игра на шах. "А управлението въобще не е игра. Ако се върнем на покера, г-н Борисов блъфира", заключи заместник-председателят на ДСБ.

Според него Реформаторският блок се държи все по-последователно и изказва централизирано своите позиции.

"Като излезем от метафорите за риби, стръв и подобни, защото има риби шарани и риби акули, да кажа, че за разлика от Синята коалиция Реформаторският блок не е шаран". Блокът е друг вид риба, към която няма измислена стръв", според Москов.

Той каза, че му е странно как ГЕРБ си мени позициите, докато Реформаторският блок продължава да се консолидира.

"В последния месец чух "национално съгласие", "сами или нищо", с "Реформаторите и само с Реформаторите", "никога с Реформаторите". Това само в рамките на един месец. В рамките на цялата година от Реформаторския блок сте чули само едно нещо: Взаимодействие на Реформаторския блок в следващия парламент е възможен само в условията на дясна или дясноцентристка коалиция", каза Петър Москов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?