Петър Москов изненада с неполитически клип за изборите

Кадър от клипа

Зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, който от години е в политиката и се смята, че е врял и кипял в нея, е подготвил неполитически клип за парламентарните избори на 5 октомври. Публиката, тренирана да очаква от кандидат-депутатите бодряшки лозунги, синтезирани в едно изречение предизборни обещания или абстрактни послания, казващи всичко и нищо, навярно ще остане изненадана.

Този клип представя чисто човешкото "несресано" откровение на д-р Петър Москов защо се заел с политика и защо иска да стане народен представител.

Когато е ясно, че всички искаме нещо да се промени, очакваме някой друг да го направи и обикновено той е кофти, защото тая работа е мръсна и не е за готини хора, казва водачът на листата на Реформаторския блок в 24-ти МИР в София.

На въпроса, защо, все пак, се занимава с политика, неговият отговор е – а ти защо не се занимаваш?

Страх ме е, че ако нещата останат такива, каквито са, ако на никой от нас не му се занимава да ги промени, моето занимание ще е да изуча детето си и да го пратя някъде навън, продължава Петър Москов.

Проблемът не е в неразбирането какво трябва да се прави, проблемът е в робуването на обречеността, оковите на тая обреченост. Всички разбираме, че нещата трябва да се променят, но не вярваме, че може. Защото годините, опитът, трудностите, са ни накарали да се примирим. Когато разкъсаш магията на големите думи и ги сведеш до прости неща, които да бъдат променени, и ясни принципи, тогава тази обреченост се взривява и се измества от силата на познанието, казва Москов.

Когато имаш силата на познанието, единственото, което ти трябва, е силата на решението, допълва той.

Видеоклипът, изработен от Найо Тицин и Ивайло Йонков, от сряда се върти в YouTube и социалните мрежи. Веднага след пускането му във Фейсбук събра десетки харесвания, преди да са се усетили хейтърите.

Клипът може да бъде видян тук.

Споделяне

Още от Избори 2014