Петър Москов кани Кубрат Пулев да става политик. Ще обединяват десницата

Кубрат Пулев ще влиза в политиката

Лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов ще предложи шампиона по бокс на Кубрат Пулев да влезе активно в политическия живот. Срещата им ще се проведе в неделя, след което двамата ще направят изявление пред медиите, съобщиха от партия КОД.

Новината идва дни след като Петър Москов не успя да договори участие на партията си КОД в новата "патриотична" коалиция между ВМРО, НФСБ и "Воля". Сега става ясно, че Москов вече е с нова амбиция – да обединява българската десница заедно с БЗНС и БДФ – идея, която Кубрат Пулев изцяло одобрявал.

В събота Москов е разговарял с Пулев по телефона за състоянието на страната, а шампионът е показал и познаване на ценностите на десницата, се казва в съобщението.

"Петър Москов се свърза по телефона с шампиона по бокс Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство. Двамата са провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани", информират от партия КОД.

Според съобщението Петър Москов е останал впечатлен от задълбоченото познаване не само на политическата ситуация в страната, което Пулев е показал в разговора, както и познаване на основните политически идеи и ценности на десницата и програмните тези на българските десни партии.

Споделяне

Още по темата

Още от България