Петър Москов обяви, че не могат да го извадят от ДСБ

На предстоящите избори здравният министър ще е в листите на Реформаторския блок

Петър Москов обяви, че не могат да го извадят от ДСБ

"Могат да ме изключат отвсякъде, но никой не може да ме извади от ДСБ, защото аз съм създател на тази партия и дълго време съм правил всичко, за да е част от политическия живот. Това е в духа на октомврийската революция – ти си различен, не си като нас и те изключваме". Това заяви  здравният министър в оставка Петър Москов пред Нова телевизия.

Членството му в ДСБ беше прекратено в началото на седмицата след заседание на Вътрешнопартийния арбитраж към партията. Изключването стана след жалба отпреди 2-3 седмици от клуба на ДСБ "Средец", в който членуваше Москов.

Той определи като странни действията на ръководената от Радан Кънев политическа сила при опитите да бъде съставено правителство от Реформаторския блок в рамките на този парламент.

"Трябва да избираш между десноцентристки кабинет или служебно правителство на президент на БСП. От ДСБ предпочетоха да са опозиция на ГЕРБ. Благодаря, аз не го приемам това", каза още Москов.

Той уточни, че неговото име никога не е било обсъждано за служебен премиер, защото от ГЕРБ е нямало да се съгласят.

"Отношенията ми с премиера са мъжки, но никога не сме говорили на тази тема", каза Москов.

На предстоящите парламентарни избори Москов ще е част от листите на Реформаторския блок, каза здравният министър в оставка.

"Не считам, че нова партия може да донесе нещо добро" – така Москов коментира политическия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Споделяне

Още по темата

Още от България