Петър Стоянов - Вожда е задържан за убийството на Румен Рачев

Петър Стоянов - Вожда е задържан за убийството на Румен Рачев

Шефът на федерацията по сумо Петър Стоянов –Вожда е бил задържан късно във вторник "за съпричастност към убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев". Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди в сряда, че полицията разполага с достатъчно доказателствен материал и оперативна информация, която потвърждава съпричастността на Стоянов.  

След като е бил задържан,  Петър Стоянов е бил отведен в болницата на МВР, за да бъде освидетелствано здравословното му състояние.

Със задържането на Вожда петимата от началото на шумно прогласената операция "Килърите" са отново в ареста.

В първата серия на операцията бяха задържани Петър Стоянов, Янко Попов – Туцо от Самоков,  Васил Костов – Васко Кеца, Методи Иванов и Георги Петков – Дачи.

Те бяха обвинени за покушението срещу бившия общински съветник от "Атака" и президент на футболен клуб Рилски спортист Юри Галев. Софийският апелативен съд освободи четирима от тях с най-леката мярка за неотклонение "подписка" и остави в ареста само Методи Иванов, тъй като при задържането му бе открито незаконно оръжие.

Няколко дни по-късно Дачи, който бе обявен за физическия убиец на Юри Галев, бе прибран по обвинение, че е стрелял срещу плевенския гангстер Камен Балбузанов – Куката. Последва и второ обвинение срещу него за неуспешния опит за убийство срещу Ивайло Паунов – Джованито, който минава за един от наркотарторите на Варна.

След това дойде ред и на операция "Килърите-2" и белезници отново оковаха ръцете на Туцо и Васко Кеца. Те също са обвинени, че са подпомагали физическите извършители на убийството на Румен Рачев. МВР е убедено, че това са Владимир Филев и Георги Георгиев от Червен бряг, които са в неизвестност повече от година. Според обвинението Туцо и Васко Кеца са превозвали стрелците и са ги скрили в хижа Вада, край Говедарци.

В сряда вътрешният министър Цветан Цветанов обясни във Велико Търново, че жертви на "Килърите" са станали Румен Рачев, Юри Галев, двама софийски бизнесмени и един адвокат. Цветанов поясни, че "Килърите" са извършили 5 поръчкови убийства на територията на страната. Има и две стрелби, за които има разпознаване. Разпознат е Дачи като извършител на стрелбата срещу Куката от Плевен и Джованито от Варна. Цветанов допълни, че разследването продължава. "Когато имаме повече данни смятам, че прокуратурата ще може да подготви съответните обвинителни актове", заяви той. 

Споделяне

Още по темата

Още от България