Петър Стоянов остава лидер на СДС до 15 юли

Петър Стоянов остава лидер на СДС до 15 юли

Петър Стоянов остава лидер на СДС до провеждането на Национална конференция на 15 юли, когато се очаква да бъде избрано ново партийно ръководство след оставката на сегашното преди десетина дни.

Оставям обаче други да подготвят конференцията, за да не се чувстват повлияни от мен, заяви Стоянов във вторник. Той обясни, че миналата седмица, когато след драматично заседание на Националния съвет хвърли ключовете от партийната централа и излезе от залата с думите, че напуска СДС, е проявил повече емоция. В момента във всички партии има много емоция, но това означава страст и е нещо нормално, каза Стоянов. Той повтори, че ще продължи да помага на СДС с всичко, каквото може. Миналата седмица, след емоционалния изблик, той също потвърди, че остава седесар и не напуска партията, а само лидерския пост.

В момента най-големият проблем пред СДС е дали е все пак ще се запази нещо от него или ще бъде претопен в ГЕРБ на Бойко Борисов, каквито гласове се чуват сред немалка част от сегашното ръководството. Предстои да се обсъдят и евентуални съвместни действия с ДСБ, които също претърпяха поредно поражение на евроизборите миналия месец и също готвят извънреден партиен форум.

Във вторник Националният съвет на СДС настоя с декларация за незабавна оставка на цялото правителство и за единодействие на всички опозиционни сили в парламента.

Политическата криза днес в България е явна, тройната коалиция за пореден път показа, че е вредна за страната, се посочва в декларацията. Поради тази причина депутатите от СДС ще гласуват против готвените промени в кабинета.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?