Петър Стоянович: Бях в Инициативния комитет, но няма да влизам в партията на Кунева

Петър Стоянович, Сн. БГНЕС

Бившият председател на движение “Гергьовден” Петър Стоянович, който участваше в Инициативния комитет за учредяване на новата партия "Движение България на гражданите", изненадващо съобщи, че няма да влиза в нея. Инициативният комитет бе обявен на 10 юни, а учредителното събрание бе на 1 юли.

 

Исках само да дам начален тласък на партията, обясни Стоянович в петък пред Mediapool и отказа да коментира неофициални информации, че бил в конфликт с лидера на формацията Меглена Кунева и дясната ѝ ръка Даниел Вълчев.

 

“Исках да подкрепя създаването на партията, но неин член няма да ставам”, каза Петър Стоянович, според когото това, че е бил в Инициативния комитет трябва да се приема еднозначно. “Както видяхте, дори не бях на конгреса им, нито съм в ръководството”, допълни той.

 

Политическата си кариера Петър Стоянович започна в СДС, където се издига до висш партиен пост по времето на Надежда Михайлова, а след това отива при Любен Дилов-син в движение "Гергьовден", което гравитираше около бившия председател на Столичния общински съвет Антоан Николов.

 

Към момента партия “България на гражданите” все още няма членове, защото бе учредена на 1 юли и трябва да излезе съдебната регистрация. Симпатизантите на гражданското сдружение са 15 000 и не се знае колко от тях ще станат функционери на новата формация.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?