Петдесет килограма хероин хванати на Капитан Андреево

Почти 50 кг са задържани на ГКПП - Капитан Андреево при съвместна операция на ГДБОП и агенция „Митници”, арестуван е  турски гражданин, съобщи в петък пресслужбата на силовото министерство. Твърдият наркотик е открит при проверка на камион с румънска регистрация, управляван от 43-годишен турски гражданин. Под леглото на шофьора спецслужителите намерили специално пригоден тайник, в който имало 2 кашона с 89 пакета.

Направеният тест показал, че пакетите са пълни с кафявия наркотик, а неговото количество е 49.560 кг. Турският гражданин пътувал в камиона сам, той бил многократно засичан да преминава транзитно България с различни превозни средства. Срещу него е образувано дознание в ОДП - Хасково, съставен му е акт за митническо нарушение. Работата по случая продължава.

От МВР припомнят, че това е втора по ред операция на границата ни в рамките на последните шест дни, при която ГДБОП и агенция “Митници” засичат голямо количество хероин. Предишната бе реализирана на 11 август на ГКПП “Кулата”, когато в лек автомобил с гръцка регистрация бяха открити 2 кг от дрогата и бяха задържани двама български граждани.

„Резултатите от двете успешни съвместни операции потвърждават безспорното добро сътрудничество между институциите – заловени са стотици килограми различни видове наркотици, арестувани са участници в международни канали за трафик”, казаха от министерството на Румен Петков.

Споделяне

Още от България