Пети мъж се самозапали за месец

41-годишен мъж в Ситово е с 90% изгаряния, "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа”

Пети мъж се самозапали за месец

41-годишен мъж се самозапали в Ситово от отчаяние, като това е петият подобен случай за месец.

 

Мъжът се е полял с бензин и се самозапалил. Приет е в болницата в Силистра с около 90 % изгаряния. При приемането му обаче е бил контактен и пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Той повтарял: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа”.

 

Управителят на Многопрофилната болница в Силистра д-р Даниела Кастадинова съобщи пред БНР, че състоянието на мъжа е изключително тежко и ще бъде лекуван във Варна.

 

Той е безработен с едно дете. Самозапалил се е в сряда сутринта на стадиона в село Ситово, сигналът за случилото се е получен в 8 ч. на тел. 112. Горящото тяло на мъжа е изгасено от хора, които били наблизо.


Кметът на община Ситово Николай Неделчев съобщи пред "Фокус", че мъжът не е бил от селото, живял е на квартира за един-два месеца, след което изчезвал, а после пак се връщал.

 

От полицията не съобщиха за самозапалването.

 

Това е петият случай на запалил се българин за последния месец. Първо млад мъж се самозапали в центъра на Велико Търново. Той обяснил на човек, който се опитвал да му помогне, че го е направил, защото му е писнало от живота.

 

След това 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред община Варна в знак на протест срещу управлението на кмета Кирил Йорданов.

 

В сградата на Община Раднево се самозапали 53-годишният Венцислав Василев. Мъжът направи крайната стъпка от отчаяние, след като дълго време и той, и жена му са били безработни, а репортажите от мястото, къде е живял с част от петте си деца, показаха потресаваща мизерия.

 

И тримата починаха.

 

Миналата седмица 51-годишен мъж се самозапали пред сградата на президентството в София. Той е с 25% изгаряния, изведен е от изкуствената кома, но състоянието му остава много тежко.

 

В края на миналата седмица в медиите излезе информация, че се е самозапалил и миньор в Бобов дол, но от полицията обявиха, че става въпрос за битов инцидент.

 

Патриархът Неофит и премиерът Марин Райков призоваха хората да пазят надежда и да не посягат на живота си.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?