Петима българи задържани в Тайланд за теглене на пари с фалшиви кредитни карти

Тайландската полиция арестува петима българи за използване на подправени кредитни карти за теглене на пари от банкомати, съобщи на своя уебсайт Тайландската организация за масова комуникациям, цитиран от БТА.

Престъпната група се състояла от трима мъже и две жени: Стефан Николаев Савовски на 38 години, Илиян Александров Инински на 37 години, Пламен Иванов Хлебаров на 21 години, Диана Дианова Димитрова на 21 години и Гергана Христова Крекманова на 28 години.

Савовски бил арестуван, докато теглел пари от банкомат в град Патая. Останалите били задържани, след като той предоставил информация за тях.

Властите са иззели 33 фалшиви кредитни карти. Според полицията арестуваните са признали, че са изпращали парите в България с преводи на компанията "Уестърн юниън". Те получавали 10 процента от изтеглените суми.

Бандата била наета в България от група свои сънародници, които крадяли истинските данни от кредитни карти и изработвала фалшиви карти.

Полицията заяви, че бандата е навредила на образа на Патая, който е един от главните туристически центрове в Тайланд. Властите възнамеряват да затегнат контрола, за да предотвратят влизането на подобни престъпни елементи в страната.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?