Петима души намерени убити в столично жилище

Работните версии са няколко, от МВР са сигурни, че става дума за битова драма

Петима души намерени убити в столично жилище

Пет окървавени трупа бяха открити в апартамент в столичния кв. "Гоце Делчев" вечерта в четвъртък, съобщиха от МВР. Според първоначалната информация по случая разследващите предполагат, че става въпрос за семейна трагедия, но все още не е ясно кой е вероятният убиец.

Откритите в блок 254 тела са на жена на 79 години, дъщеря ѝ на 54, зет ѝ на 55 и двамата ѝ внука на 27 и 22 години, уточни БНР.

Работни версии свързват с тежкото престъпление малкият син, който според съседи е имал психични проблеми, както и бащата, който е бивш военен и притежава законен пистолет.

"След 21.00 часа е получен сигнал от съседно живущи за възрастна жена, която е починала в апартамента. Поводът е, че не са я виждали от два - три дни и тъй като съседите имат ключ, така са се разбрали, отключват вратата и виждат възрастната жена в коридора с кръв по нея и една гилза до тялото. Незабавно уведомяват СДВР. Екипът, който пристига на място, установява, че в жилището, в коридора е въпросната жена, на 79 години, а в съседните стаи има още четири починали лица", разказа шефът на СДВР Валери Йорданов.

По данни на разследващите 55-годишният мъж е бивш служител на военното министерство, затова и е притежавал законен пистолет. Съпругата му пък е работила в МВР.

Първоначалната версия, разпространена сред репортерите на място бе, че по-малкият син на двамата е избил роднините си, след което се е самоубил. По-късно в петък обаче от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че всички версии са възможни.

"Семейството по принцип е било затворено, не е било конфликтно, не е имало скандали. Близките казват, че малкият син е по-агресивен, а големият е бил по-затворен. Проверява се дали са били освидетелствани и в други лечебни заведения и дали е провеждано лечение... Има работни версии, които колегите извеждат. Те не са окончателни, не бих искал да ги коментирам, за да няма спекулации. Не сме абсолютни сигурни докато не излязат експертизите", заяви Цветанов в парламента с уточнението, че вариантът, убиецът да е външен човек е изключен.

"Имаме затворен апартамент, заключена врата, една изключително тежка семейна драма. Стараем се да възпроизведем всичко, което се е случило", аргъументира се МВР шефът.

22-годишният Владимир е бил тихо и кротко момче, като е напускал апартамента през последните седмици само в присъствието на баща си, обясниха съседи от блока по-рано. Разказаха още, че семейството на младия мъж го е лекувало от психично заболяване, но никой от блока не е знаел точно какво е било то. Бащата е бил видян за последно в понеделник в намиращ се наблизо магазин. Заради това разследващите допускат, че убийствата може да са извършени в късните часове на същия ден, уточни БНР.

"Това е една семейна трагедия. Това семейство е било необщително, много хора не са влизали в семейството. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чакаме химическите експертизи, съответно експертизите на органите на починалите и технологията на самата трагедия, нанесените удари с остро оръжие, както и раните от огнестрелно оръжие, но всичко това ще бъде след медицинската експертиза", каза и зам.-градският прокурор на София Роман Василев, който също бе на местопрестъплението.

По думите му смъртта на петимата е настъпила по различен начин, като до края на деня в петък се очакват резултатите от аутопсиите.

Споделяне

Още по темата

Още от България