Петима души са задържани след скандал със Сидеров и Чуколов пред БНТ

Десислав Чуколов и Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Петима души са били задържани в петък вечерта след скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия съпартиец Десислав Чуколов, съобщи БНТ. Инцидентът е станал пред сградата на телевизията след участие на Чуколов в предаването "Панорама".

Докато той гостувал на водещия Бойко Василев, заедно с депутати от ГЕРБ и БСП, на ул. "Сан Стефано" се събрала група протестиращи срещу правителството. Въпреки това народните представители били изведени безпрепятствено с помощта на полиция.

След малко обаче Чуколов се върнал и започнал скандал с някои от протестиращите. На мястото дошъл и партийният лидер Волен Сидеров. Към двамата били отправени заплахи, а Чуколов бил залят и с чаша вино, уточнява БНТ.

"Тези мирни, интелигентни, пияни протестиращи, които с чаша в ръка причакват след излизане от "Панорама". Ето вижте следите от тяхната интелигентност. Това интелигентно ли е, според вас", възмущаваше се депутатът.

По думите му той разпознал и записал имената на протестиращите с намерението да подаде жалба срещу тях в Първо РПУ.

"Просто тези хора си въобразиха, че могат да хулиганстват и буйстват по центъра на София и това да минава безнаказано. Айде да видим дали има държава или всичко вече е анархия в България", добави Чуколов.

"Минавайки оттук видяхме много хора и се оттеглихме в тази част на улицата, след което застанахме да видим за какво става въпрос. Сега трябва да призная, че някои от моите приаятели направиха такъв знак. След което се приближи един господин с очила, мисля че е от депутатите на г-н Сидеров, но не му знам името честно казано. Приближи се и започна да притиска физически моите приятелки. При което очевидно те се уплашиха и едната имаше чаша с малко червено вино и го заля с чашата", разказа участничка в иинцидента.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?