Петима лекари са арестувани заради поискани подкупи

Петима лекари, получавали подкупи за издаване на експертни решения на ТЕЛК, са задържани в полицейския арест в Стара Загора. Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщи Дарик в събота.

Задържаните са на възраст между 42 и 70 години. Разследването на криминалистите е започнало след сигнал. В хода на оперативните действия сигналът е бил потвърден и под ръководството на Специализираната прокуратура е започнала операция, с участието на служители от две районни полицейски управления. 

По първоначални данни петимата получавали подкупи срещу издаването на експертни решения на комисията. В повечето случаи рекетът бил свързан с освидетелстване на непълнолетни с диагноза „астма”. При предприетите претърсвания в служебните им помещения, както и на пет адреса в Стара Загора са открити и иззети 4600 лв., 1950 евро, златни накити, неистински медицински документи, лаптоп и други вещи. 

Разпитани са множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?