Петима са арестувани заради нападението в Марсилия

Петима са арестувани заради нападението в Марсилия
Петима души са арестувани в Марсилия и това е първият значителен напредък за изясняване на профила и миналото на 29-годишния тунизиец Ахмед Ханаши, който в неделя уби с нож две млади жени в града, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.
 
Четирима от задържаните, всички те - свързани с Ханаши, са поставен под стража, уточни съдебен източник.
 
Запознат с разследването източник съобщи, че снощи е бил арестуван пети човек и че при претърсване на дома на нападателя в Марсилия там е намерена черна чанта.
 
Във Франция, както и в Италия, Ханаши се подвизавал под различни самоличности, представяйки се ту за мароканец, ту за алжирец или тунизиец, съобщи вчера френският министъра на вътрешните работи Жерар Колон.
 
Разследването е проучило данните от мобилния телефон на Ханаши, за да установи дали той е имал връзки във Франция и дали е бил под радикално влияние.         
 
Според близък до разследването източник следователите открили, че тунизиецът е слушал в интернет ислямски религиозни песни, но поетата от "Ислямска държава" отговорност за атаката само часове след нея е под въпрос, тъй като не е открито нищо, което да свързва нападателя с групировката. 
 
След като в петък бил задържан в град Лион за кражба от магазин, Ахмед Ханаши казал, че живее в града, че е без постоянен адрес и без работа, а също, че използва твърди наркотици и е разведен, посочи в понеделник прокурорът на Париж Франсоа Моленс. Тъй като провинението било дребно, след задържането си Ханаши бил освободен.
Още от Свят

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?