Петима са арестувани заради нападението в Марсилия

Петима са арестувани заради нападението в Марсилия
Петима души са арестувани в Марсилия и това е първият значителен напредък за изясняване на профила и миналото на 29-годишния тунизиец Ахмед Ханаши, който в неделя уби с нож две млади жени в града, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.
 
Четирима от задържаните, всички те - свързани с Ханаши, са поставен под стража, уточни съдебен източник.
 
Запознат с разследването източник съобщи, че снощи е бил арестуван пети човек и че при претърсване на дома на нападателя в Марсилия там е намерена черна чанта.
 
Във Франция, както и в Италия, Ханаши се подвизавал под различни самоличности, представяйки се ту за мароканец, ту за алжирец или тунизиец, съобщи вчера френският министъра на вътрешните работи Жерар Колон.
 
Разследването е проучило данните от мобилния телефон на Ханаши, за да установи дали той е имал връзки във Франция и дали е бил под радикално влияние.         
 
Според близък до разследването източник следователите открили, че тунизиецът е слушал в интернет ислямски религиозни песни, но поетата от "Ислямска държава" отговорност за атаката само часове след нея е под въпрос, тъй като не е открито нищо, което да свързва нападателя с групировката. 
 
След като в петък бил задържан в град Лион за кражба от магазин, Ахмед Ханаши казал, че живее в града, че е без постоянен адрес и без работа, а също, че използва твърди наркотици и е разведен, посочи в понеделник прокурорът на Париж Франсоа Моленс. Тъй като провинението било дребно, след задържането си Ханаши бил освободен.
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?