Петима са кандидатите за ремонта на релсовия път по бул. ”България” в София

Петима са кандидатите за ремонта на релсовия път по бул. ”България” в София

Петима са кандидатите за ремонта на трамвайния релсов път по бул.”България” в София. Поръчката е с индикативна цена над 10 млн. лв. без ДДС.

Българската “СК-13 Трансстрой” и италианската “Джи Си Еф Дженерале Конструциони Феровиарие” подадоха оферти самостоятелно.

“ПСТ Холдинг” е в съдружие с “Евротранс проект”. Те подадоха оферта като сдружение “София 2012”.

В обединение “Трамвай България” влизат държавното предприятие “Транспортно строителство и възстановяване”, “Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство”, “Инфрасити РБ” и едноличният търговец “Маргарита Борисова – РБ”.

“Трейс груп холд” е водещият партньор в обединението “Трейс Борово”. В него влизат още “Дендрит – Бахаров” и “Елси консулт”.

Бъдещият изпълнител ще направи основен ремонт на 3.7 км релсов път, по който в момента се движи трамвай номер 7. Ремонтът ще бъде в участъка от бул.”Витоша” до крайното обръщателно колело в жк.”Борово”. Ще бъде подменена още контактната мрежа, кабелното захранване. Ще бъдат обновени и 14 спирки като ще се направи ремонт на пероните, ще се поставят навеси и електронни информационни табла.

Бъдещият изпълнител ще бъде избран по три показателя. С най-голяма тежест е предлаганата цена, която носи 60 т. Техническите показатели дават 30 т., а останалите 10 точки са за срока на изпълнение.

Ремонтът на релсовия път е част от европроекта за модернизация на градския транспорт в София за 100 млн. лв. Той се изпълнява по оперативна програма “Регионално развитие”. Столичната община трябва да осигури 14.6 млн. лв., а останалите 83.1 млн. лв. са безвъзмездната помощ.

Вече бяха отворени офертите за доставка на 50 тролейбуса. В търга за 27.5 млн. лв. участват само две фирми - руската "Транс-Алфа Електро" и чешката "Шкода електрик".

В поръчката за купуване на специализиран автомобил за поддръжка на контактна мрежа за 800 хил. лв. предложения подадоха също само две фирми - "Трейдбус 2007" и "SaZ"s.r.o.

Останалите средства от 100-те милиона лева ще отидат за купуване на интелигентна система за управление на трафика на 20 кръстовища. Планирано е и монтиране на 600 електронни информационни табла на спирките на градския транспорт, които показват времето за пристигане на следващия автобус.

Ще бъде направен и маркетингов и правен анализ за възможностите и условията за отдаване правото на монтаж, експлоатация и поддържане на навесите на спирките на градския транспорт.

В регистъра на обществените поръчки тези търгове все още не са обявени.

Споделяне

Още от Бизнес