Петима убити при въздушни удари срещу болница в Северозападна Сирия

Петима убити при въздушни удари срещу болница в Северозападна Сирия

Изтребители на сирийското правителство извършиха поредица от въздушни удари днес в провинция Идлиб, като поразиха болница, при което са загинали най-малко петима души, съобщи екип на "Белите каски", цитиран от ДПА.

Сред убитите има и едно дете. Няколко души са ранени, съобщават спасителите, които работят в контролираните от бунтовниците райони на страната.

Болницата и няколко линейки са понесли сериозни щети.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) също съобщи, че въздушните удари са поразили болницата в района на Джиср аш Шугур.

Миналата седмица при въздушни удари срещу контролирани от бунтовници райони в Идлиб бяха поразени най-малко три болници.

От края на април силите на сирийския президент Башар Асад, подпомогнати от руските военновъздушни сили, започнаха масирана кампания срещу бунтовниците в провинциите Хама и Идлиб - последни бастиони на опозицията в Сирия.

Според СЦНЧП повече от 20 здравни центрове и болници са били поразени в Идлиб от април. Сирийско-американското медицинско дружество, което стопанисва медицинските обекти в Идлиб съобщи, че са извършени най-малко 31 атаки срещу 27 медицински заведения.

Споделяне

Още от Свят