Петима войници пострадаха при гасене на пожар в Горна Оряховица

Петима военнослужещи пострадаха при гасене на пожар в района на захарните заводи в Горна Оряховица, съобщиха от МВР. Около 18 ч. в събота в Регионалното звено за противопожарна охрана - Горна Оряховица е получен сигнал за пожар в хвостохранилището на Захарните заводи в града.

Пристигналите незабавно огнеборци установили, че горят отпадъчни продукти - шлака, въглищен прах и др. Петима военнослужещи, които са гасили пожара, са били в критично състояние.

Според лекарите с 20% изгаряния са лейтенант Деян Желев - на 26 години, Иван Чолаков и Стилян Петков - на 20, Павлин Пенчев и Петър Петров - на 20 години, които са получили 6% обгаряния. Настанени са в горнооряховската болница.

Петимата пострадали са оперирани и животът им е вън от опасност. Състоянието им е стабилно, съобщи по-късно днес д-р Спартак Милев от Клиниката по изгаряния към "Пирогов" пред БТА.

Според полк.Йордан Йорданов, началник на Регионалното звено за пожарна и аварийна безопасност във Велико Търново, небрежно боравене с огън е причина за инцидента, който би могъл да има трагичен изход.

Четиримата войници и техният командир попаднали в огнен капан, но са били спасени от пожарникарите и техните другари, които участвали в гасенето на пожара, ликвидиран около 20.30 часа миналата вечер, уточни полк.Йорданов, цитиран от БТА.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?