Петима загинаха при врязването на кола в пешеходна зона в Трир

Петима загинаха при врязването на кола в пешеходна зона в Трир

Петима са убити при врязване на кола в пешеходна зона в югозападния германски град Трир във вторник. Сред жертвите е едно дете, съобщи местният вестник "Триришер фолксфройнд", цитиран от осведомителните агенции.

Няколко от пострадалите са в тежко състояние.

Инцидентът стана край символа на най-стария град в Германия - античната Порта Нигра.

"Триришер фолксфройнд" не даде подробности за загиналото дете. По-рано кметът на Трир, Волфрам Лайбе, обаче каза на пресконференция, че е видял на земята маратонка на момиче, което е сред жертвите.

Атаката в Трир е била извършена от 51-годишен местен жител, съобщи полицията в югозападния германски град. По първоначална информация извършителят е действал в пристъп на ярост и е възможно да страда от психиатрични проблеми, но не става дума за тероризъм.

По информация на вестник "Билд" мъжът е гражданин на Германия. При задържането си той е оказал съпротива.

Според кмета на града, цитиран от Франс прес, шофьорът на автомобила е подложен на разпит. 51-годишният мъж карал като луд.

"Беше просто ужасно", разказа на пресконференция кметът, който вървял в центъра на града точно по време на инцидента. Именно тогава той видял на земята маратонка на момиче, което е сред загиналите.

След това Лайбе се разплака и не бе състояние да говори повече.

Няма признаци за политически мотив за днешното нападение в югозападния германски град Трир, заяви източник от силите за сигурност, цитиран от ДПА.

Полицията продължава да разпитва извършителя на атаката. 

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?