Петканов: Бившите ВИС и СИК се стрелят

Убитият вчера в София Евгени Стефанов -Женята е бил отявлен представител на престъпния свят, от висшите етажи, и убийството му е свързано с разпределянето на териториите в наркобизнеса. Това каза днес вътрешният министър Георги Петканов в Пловдив, цитиран от БТА.

След разстрела пред фитнес "Ситняково" от МВР заявиха, че Стефанов е бил истинският наследник на убития преди две години на о. Аруба Поли Пантев.

Заедно с бивша барета Женята държал монопол в трафика на хероин от Турция за Европа, писа днес в. "Монитор". Посочва се също, че след смъртта на Пантев, Стефанов се отделил от бившите сикаджии и дори бил взел част от 500-те килограма кокаин, за които се твърди че Поли Пантев е откраднал от колумбийците.

Няма данни в стрелбата да е замесена барета, но разследването ще го докаже, заяви днес министърът в отговор на въпрос.

Последните убийства са следствие на активирането на бившите структури на СИК и ВИС, каза още Георги Петканов. Стеснен им е пазарът, притиснахме ги сериозно, а България е страната в Европа, заловила най-голямо количество наркотици, коментира вътрешният министър.

Вчера и главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов каза, че още от стрелбите през миналия август между групировките на Илиан Версанов и Тони Клюна върви разпределение на пазара с дрога.

Убитият фигурирал в разработките на МВР за контрабанда през пристанище Бургас и Кулата, писа днес в. "24 часа". За последно Женята е имал сблъсък с полицията на 6 март т.г. Тогава в хотел "Кемпински-Зографски" бяха задържани той, братята Пехливанови, убитият тази година Фатик и още няколко бизнесмени.

Според други източници Стефанов бил свързан с разследвания от МВР за контрабанда Иван Тодоров-Доктора и се проверява версия за отмъщение за атентата срещу Киро Японеца и бомбата, избухнала пред джипа на Константин Димитров-Самоковеца край Пасарел.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?