Петканов раздаде награди

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов раздаде награди на шефове от МВР.

Почетен знак на МВР - първа степен, получи директорът на СДВР ген. Румен Стоянов. Втора степен на същото отличие е присъдена на директора на Национална служба "Сигурност" генерал-майор Иван Чобанов и директора на РДВР-Смолян полковник Никола Михайлов.

С почетен знак на МВР - трета степен, са наградени директорът на Дирекция "Правно-нормативно обслужване" Елка Христова, директорът на РДВР-Благоевград ген. Богомил Янев, директорът на РДВР-Видин полк. Огнян Михайлов, директорът на РДВР-Добрич подп. Румен Иванов, временно изпълняващият длъжността директор на РДВР-Кюстендил подп. Борислав Златанов, директорът на РДВР-Плевен полк. Бисер Иванов, директорът на РДВР-Разград подп. Радослав Иванов и директорът на РДВР-Шумен полк. Диян Нанов.

Болшинството от наградените са лични назначения на министър Георги Петканов като специално награда за директора на националната полиция предизвика истинско недоумение сред работещите в МВР, тъй като от идването му на поста полицията не е отбелязала някаква висока разкриваемост, нито пък престъпността е намаляла значително.

Прави впечатление, че сред наградените не са директорите на РДВР-Варна и РДВР-Бургас Веселин Петров и Красимир Петров, чиято смяна се очаква до месеци.

Награда огнестрелно оръжие получиха директорът на Национална служба "Полиция" ген. Илия Илиев и шефът на Института по психология към МВР доц. Калин Гайдаров. Предсрочно е повишен в звание полковник ректорът на Академията на МВР подп. Румен Марков.

Споделяне

Още от България