Петканов сменя и шефа на РДВР-Перник

В Перник ще има смяна на регионалния директор подп. Юри Георгиев, обяви ътрешният министър Георги Петканов. Георгиев щял да заеме нова длъжност в столицата - шеф на регионалното звено по сигурността в РДВР-София.

Това е важно и значимо, тази служба от доста време няма ръководител и смятам, че Георгиев е подходящ, каза министърът, който обаче не даде особено добра оценка на пернишката дирекция.

Перник е на второ място по престъпност в страната на глава от населението след София, каза министърът. На трето място се нареждал Бургас, на четвърто Варна. Пловдив и Русе били съответно на 17-то и 21-во място.

Подп. Георгиев щял да излезе в отпуск, след което да заеме новия си пост. Временно изпълняващ длъжността директор на РДВР-Перник ще бъде полк. Иван Джагалски - началник на служба "Сигурност" в местната дирекция. Министър Петканов не пожела да коментира евентуални промени в шефските постове на други регионални дирекции в страната. Той само уточни, че в РДВР - Перник предстоят и други кадрови промени.

Споделяне

Още от България