Петкилометрова опашка от тирове на ГКПП Капъкуле

Петкилометрова опашка от тирове на ГКПП Капъкуле

Петкилометрова опашка от тирове се е образувала на ГКПП Капъкуле, на турско-българската граница. Над 200 тира чакат да преминат на българската страна, съобщиха от турската областна Дирекция за митници и търговия Тракия, предаде БТА.

Задръстването на турската митница е поради забавяне на работата на българския граничен пункт Капитан Андреево. На Капитан Андреево се извършва генерална реконструкция и разширяване на митническия плац.

Поради невъзможност пунктът да приема товарни коли, те са принудени да изчакват на турската митница. Една част от тировете се пренасочват към другия граничен пункт Хамзабейли-Лесово, където също се е образувала опашка.Турските шофьори протестирали, надувайки клаксони.

Сезонът на пътуванията на турските граждани от европейските държави, чийто маршрут минава главно през България, са причина за допълнителните натоварвания на граничните пунктове с България. В навечерието на Рамазан Байрам, който започна вчера, за 24 часа през Капъкуле са преминали над осем хиляди автомобила, допълниха от турската митница.

Турските източници очакват натоварването на граничните пунктове с България да продължи до неделя. В Турция е ваканция за Рамазан Байрам и много български турци заминаха за България.

От утре те ще започнат да се завръщат в страната и се очаква струпване по границата. Редица автобусни фирми пуснаха допълнителни рейсове.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?