Петнадесет наши IT-фирми участват в CeBIT

Най-голямото в света изложение на комуникационни и информационни технологии CeBIT започва днес в Хановер, предаде ДПА в четвъртък.

Над 6100 компании от 65 държави, включително и 15 български фирми от сектора на информационните технологии, ще се представят в в най-престижното IT-изложение.

На щанда на България ще могат да се видят постиженията на компаниите ГенСофт, ИКОМ, Интерконсулт България, Немечек, Мултипроцесорни системи, Сайънт, Орак инженеринг и Елко стар.

В програмата на CeBIT е предвиден и български IT-ден - 14 март. В неговите рамки ще бъде направена презентация на българският сектор на информационните технологии от зам.-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Павел Езекиев и председателят на Българската асоциация на софтуерните компании /БАСКОМ/ Георги Шарков.

Други седем български компании ще имат самостоятелни щандове в различни палати на изложението - това са Дейзи текнолъджи, Дейзи мултимедиа, Файнесмобайл, Елтрейд, Датекс, Транслогистични системи, както и Мусала софт.

Изложението CeBIT се простира на площ от над 300 000 кв. м, за вход се плаща 37 евро на ден, а цената на каталога е 25 евро.

Нещата отново потръгнаха, трудните години за компютърния бизнес най-накрая свършиха, заяви пред ДПА Вили Берхтолд - президент на индустриалната група БИТКОМ, която спонсорира CeBIT.

Повечето специалисти обаче признават, че засега не се очаква двуцифрен растеж по подобие на този в края на 90-те години. През миналата година германският IТ-сектор нарасна с 2,5 на сто - доста повече от икономиката на страната като цяло.

Очаква се секторът да регистрира продажби от 136 млрд. евро в Германия през тази година - увеличение с 3,4 процента на годишна база.

Споделяне

Още от Бизнес