Петнайсет души, от които шестима американци, убити при атентат в Кабул

Петнайсет души, от които шестима американци, убити при атентат в Кабул

Атентатор самоубиец взриви кола бомба до конвой на чуждестранните сили в Кабул. Загинаха най-малко 15 души, от които шестима американци, съобщиха афганистански и чужди служители, цитирани от Ройтерс в четвъртък.

Това е едно от най-смъртоносните нападения в афганистанската столица от няколко месеца насам. В експлозията в час-пик - около 8 сутринта, са ранени най-малко 40 души и силно са повредени близките кирпичени къщи.

Бунтовническата група Хезб-и-ислами, съюзена с талибаните, пое отговорност за атентата срещу конвоя от два автомобила. НАТО съобщи, че са загинали двама нейни военни и четирима цивилни, работещи за Международните сили за поддържане на сигурността (ИСАФ), но не обяви националностите им. Според афганистански и чужди служители всичките шестима са американци.

Останалите жертви са девет афганистански цивилни, от които две деца. "Някои от цивилните жертви бяха силно обгорели и не могат да бъдат разпознати", каза на Ройтерс говорител на министерството на здравеопазването в Кабул.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?