Петорно убийство в Нови Искър

Всички жертви са били застреляни

сн. БГНЕС
Всички петима души, които бяха открити мъртви в Нови Искър, са били убити с по един изстрел. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който във вторник вечерта отиде на мястото на трагедията.
 
Спешните екипи открили на мястото мъж и жена на 60 години, момиче и момче на 18 и 20 години и 12-годишно дете. Цацаров съобщи, че възрастният мъж е баща на 12-годишното дете. Убити са и дъщерята на втората му съпруга, приятелят на момичето и нейната баба.
 
Цацаров потвърди, че обявената по-рано днес за издирване 44-годишна жена е търсена във връзка с убийството. Това е Кети Кюхова, която е втората съпруга на 60-годишния мъж. 
 
За издирване е обявен и автомобил БМВ Х 5, собственост на семейството, който липсва от мястото на престъплението, поясни главният секретар на МВР Младен Маринов. 
 
Семейство се е преселило от София в Нови Искър преди година и половина. 
 
На този етап не е изведена водеща версия и е преждевременно да се говори за убийство и самоубийство, посочват от МВР.
 
Първоначално изтеклата от разследването информация бе, че четири от жертвите вероятно са били удушени, а петата е била с огнестрелна рана.
 
Източници от разследването съобщиха пред БТА, че вероятно става въпрос за убийство -  възрастният мъж е убил останалите, след което се е самоубил. 
 
"Уведомен е премиерът. Много е тежко престъплението, ако има престъпление. Надявам се бързо да стигнем до истината", коментира вътрешният министър Валентин Радев.
 
Улицата около къщата е отцепена от полицията, огледът продължава. 
Споделяне

Още по темата

Още от България