Певицата от Кренбърийс се размина със затвора за удар с глава по полицай

Певицата от Кренбърийс се размина със затвора за удар с глава по полицай

Певицата от легендарната ирландска група Кренбърийс (Cranberries) Долорес О'Риордан няма да лежи в затвора по обвинение за удар с глава по полицай.

Вместо това тя бе глобена с 6000 евро, които ще бъдат дарени за благотворителна кауза за ирландски затворници, съобщава Би Би Си в четвъртък.

Става въпрос за инцидент от ноември 2014 г., когато О'Риордан предизвика скандал на летище "Шанън", връщайки се от Ню Йорк.

Тогава тя бе почнала да буйства на борда на самолета, което бе наложило намесата на полицаи. При свалянето ѝ със сила, тя бе нанесла няколко удара на полицаите, включително и с глава, крещейки "Аз съм икона" и "Аз съм кралицата на Лимерик".

В края на м.г. певицата призна пред съда, че не е изпълнила полицейско разпореждане и е оказала съпротива, изтъквайки, че след случая е била диагностицирана с биполярно разстройство.

Според медицинската документация, представена от защитата ѝ по делото, по време на инцидента, тя е била психически нестабилна. Затова и съдът прие, че "не би било честно" да наложи ефективна присъда на Долорес О'Риордан. Съдията, разгледал делото, обаче подчерта, че "нека е съвършено ясно, че не се отнасяме към подсъдимата по-различно, защото е известна".

Споделяне

Още от Свят