Певиците от "Пуси райът" не искат помилване от Путин

Певиците от "Пуси райът" не искат помилване от Путин

Певиците от групата "Пуси райът" няма да внесат молба за помилване от президента, предаде Франс прес, като цитира един от техните адвокати Николай Полозов.

Адвокатите са предложили на певиците да внесат молба за помилване в президентството малко след като в петък бяха оповестени присъдите им. "Техният отговор буквално беше: "Да вървят по дяволите с това тяхно помилване", заяви Полозов.

Адвокатът подчерта, че защитата на певиците има намерение да обжалва присъдата веднага щом получи копие от съдебното решение.

Трите момичета от пунк групата "Пуси райът" бяха осъдени на по две години в трудова колония заради хулиганска проява и подстрекаване към религиозна омраза след протестната си акция срещу Владимир Путин в московската църква "Христос Спасител" през февруари.

В интервю, публикувано преди произнасянето на присъдата, Надежда Толоконникова, една от трите певици, подчерта, че не "Пуси райът" ще трябва да молят президента за милост, а той тях. "Той трябва да моли за нашата милост", заяви Надежда.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?