ПФК "Литекс" остава без благодетел и се разпада

Гриша Ганчев спира да инвестира в ловешкия клуб "Литекс" и няма да се занимава повече с футбол. Това обяви в сряда президентът на отбора Величко Дихонов след победата на тима в последния кръг от шампионата срещу "Локомотив" (Пловдив) с 6:2.

Като причина за изненадващото решение на бизнесмена Дихонов посочи проблемите, които изпитва фирмата "Литекс Комерс", чието ръководство е разследвано за участие в престъпна схема за данъчни измами. Синът на Ганчев – Данаил, часове по-рано бе оставен окончателно в ареста от Апелативния спецсъд.

"Може би следващите дни ще излезем с решение. Няма да е чудно, ако "Литекс" продължи участието си на по-ниско ниво. Засега отборът остава в "А" група, а инвестициите, които господин Ганчев е направил като стадион и база ще бъдат подарени на общината. С това г-н Ганчев приключва с "Литекс" и футбола", заяви президентът на ловешкия клуб.

Това ще бъде второто оттегляне на бизнесмена от клуба след загубата на "оранжевите" от полския "Видзев" (Лодз) в квалификациите на Шампионската лига през 1999 г. Тогава отборът бе прекръстен на "Ловеч", но само година по-късно Ганчев се завърна като благодетел и продължи да инвестира.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт