Пхенян осъди действията на Тръмп, наричайки го "изкуфял слабоумник"

Пхенян осъди действията на Тръмп, наричайки го "изкуфял слабоумник"

Северна Корея осъди решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, нарчайки го "изкуфял" и "слабоумен", предаде Франс прес.

През последните месеци Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си разменят лични обиди и заплахи за война в обстановка на изострено напрежение заради ракетната и ядрената програма на КНДР.

"Като се има предвид, че изкуфелият слабоумник открито призовава в ООН за пълното унищожаване на суверенна държава, това действие не е толкова изненадващо. Тази инициатива обаче ясно показва на целия свят кой е рушителят на световния мир и сигурност, кой е парий и бандит в международната общност", заяви говорител на севернокорейското външно министерство, използвайки квалификации, които обикновено се изговарят по адрес на КНДР.

Северна Корея енергично осъжда решението на САЩ за Ерусалим и изразява "твърдата си подкрепа и солидарност с палестинския и арабския народ в борбата им за легитимните им права. САЩ ще бъдат държани за отговорни за всички последици от това опасно и дяволско действие", добави говорителят, цитиран от държавната агенция КЦТА.

Споделяне

Още от Свят