Пхенян: От САЩ зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат

Пхенян: От САЩ зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат

Северна Корея заяви, че САЩ се опитват да протакат преговорите за ядрената ѝ програма заради президентските избори догодина и прикани Вашингтон да смекчи исканията си, предаде Ройтерс, позовавайки се на държавната агенция КЦТА.

Севернокорейският заместник-външен министър по въпросите на САЩ И Те-сон обвини Вашингтон, че се опитва да печели време вместо да прави отстъпки.

"Рекламираният от САЩ диалог по същество не е нищо повече от глупава уловка, целяща да държи КНДР обвързана с диалога и да я използват в интереса на политическата ситуация и изборите в САЩ", заяви той.

"САЩ се стремят да печелят време в свой интерес и говорят за траен и съдържателен диалог вместо да предприемат стъпки в отговор на приетите от КНДР мерки", добави И Те-сон и напомни, че в края на годината изтича срокът, който Пхенян даде на Вашингтон да изготви взаимноприемлив компромис за преговорите.

"Всичко, което може да се направи сега, е избор на САЩ и само от САЩ зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат", заяви севернокорейският заместник-външен министър.

След като Северна Корея изпробва първата си междуконтинентална балистична ракета през юли 2017 г., лидерът ѝ Ким Чен-ун нарече ракетата "подарък" за американците по случай националния им празник Четвърти юли, припомня Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли поисканото от здравния министър затваряне на държавата?