Пхенян вероятно подготвя изстрелването на още две ракети

Северна Корея е придвижила още две пускови установки с балистични ракети към източното си крайбрежие, което според източници в министерството на отбраната на Южна Корея може да се счита за подготовка на тяхното изстрелване в близко време, предаде агенция “Йонхап“, цитирана от световните медии.

 

Разполагането на установките било забелязано на сателитни снимки, според южнокорейската национална агенция, позоваваща се на източник от сферата на отбраната, според когото ракетите са забелязани в севернокорейската провинция Южен Хамген след 16 април. По думите му възможността Северът да изстреля нова ракета остава.

 

Междувременно председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Мартин Демпси се срещна в неделя с южнокорейския си колега Джун Сеун-джо, съобщава ДПА. Той е на неколкочасово посещение в Сеул на път за Пекин, където ще осъществи четиридневна визита.

 

В съвместно изявление те казаха, че "двата съюзника разполагат със възможностите и волята да се справят с всякакви провокативни заплахи от Северна Корея". Двамата генерали добавят, че заплахите на Пхенян ще имат "неблагоприятен ефект върху изолирания комунистически режим", съобщава агенция Йонхап.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят