Пхенян заплаши с война заради музикалната пропаганда на Сеул

Пхенян заплаши с война заради музикалната пропаганда на Сеул

Северна Корея заплаши с война заради музикалната пропаганда на Южна Корея. От вчера южната съседка на изолираната страна излъчва музика от високоговорители по границата като отговор на твърденията на Северна Корея, че е извършила успешен тест на водородна бомба, съобщи Ройтерс.

"Поради завист заради успешния тест на нашата първа водородна бомба, САЩ и нейните последователи водят ситуацията до ръба на война, чрез психологичните си излъчвания и докарването на стратегически бомбардировачи", обяви Ким Ки Нам, ръководител на отдела по пропаганда на управляващата Работническа партия в Северна Корея. Той направи изявлението по време на митинг в Пхенян, който да почете рожденния ден на лидера на страната Ким Чен Ун.

Музикалната пропаганда на Южна Корея се излъчва на 11 места по границата със Северна Корея. Тя включва критични слова срещу режима и музика от местни изпълнители. Северната съседка също отговори със своя музикална пропаганда.

Междувременно продължават и дебатите дали страната реално е извършила тест на водородна бомба. Според Южна Корея видео записите, които показват изстрелване на балистична ракета от подводница най-вероятно са манипулирани. Източник на "Ройтерс" от военните сили твърди, че Северна Корея все още е на години от завършването на подобна ракета.

Агенцията за ядрена безопасност на Южна Корея обяви, че е открила миниатюрно наличие на газа ксенон в проби, които са взети от източния бряг на страната. Те ще бъдат анализирани, за да се открие дали са от ядрен тест или друг източник.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?