Пхенян заплашва САЩ "с най-големи страдания и болки"

Пхенян заплашва САЩ "с най-големи страдания и болки"

Северна Корея заплаши Съединените щати, че ще им причини "най-големите страдания и болки", ако продължават да настояват ООН да затегне санкциите срещу Пхенян, след шестия му ядрен опит, съобщи Франс прес.

В комюнике, разпространено от официалната агенция КЦТА, севернокорейското външно министерство предупреждава, че ако Вашингтон прокара "тази незаконна резолюция за втвърдяване на санкциите, Северна Корея ще направи всичко възможно САЩ да платят за това".

"Мерките, които ще бъдат взети, ще причинят на Съединените щати най-големите страдания и болки в цялата им история", посочва министерството.

"Светът ще стане свидетел на начина, по който Северна Корея усмирява американските гангстери, предприемайки поредица от действия, които ще бъдат най-твърдите, които някога са си представяли", добавя севернокорейското външно министерство.

Съветът за сигурност на ООН беше призован от Вашингтон да приеме днес нови строги санкции срещу Северна Корея, обвинена в заплашване на мира с програмите си за ядрено и конвенционално въоръжаване, припомня Франс прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят