Пикът на опашките за паспорти предстои

Пикът на опашките за паспорти предстои

Вероятно опашките за изработване на лични документи тепърва предстоят. Това заяви комисар Христо Терзийски – заместник-началник на Столичната дирекция на вътрешните работи пред БНР в понеделник, коментирайки ситуацията с издаването на нови документи за самоличност.

Той се позова на статистиката от преди десет години при предишната масова подмяна на документите. Цифрите показват, че през 2000-та година най-много лични документи са издадени през месеците септември, октомври и ноември.

В момента няма напрежение по опашките за паспорти в столицата, с изключение на 6-то районно управление на МВР, където има повече хора.

Заради очаквания бум на опашки от 1-ви септември гишетата за подмяна на документи ще заработят с още по-удължено време – до 21 часа. А от 23 август лични документи и шофьорски книжки в София се издават с удължено работно време – от 6 часа сутринта до 17.30 ч.

В края на миналата седмицата от фирмата изпълнител "Сименс" потвърдиха официално проблемите, свързани с липсата на бланки за международни паспорти, и обещаха доставките им да влязат в ритъм през тази седмица. 

Вкрая на месеца Цветанов ще проведе поредна среща с представителите на фирмата. От МВР усилено говорят, че ще търсят компенсации от "Сименс", но въпреки заканите, отправени още при стартирането на системата, което бе пълен провал, това не се е случило.  

Споделяне

Още по темата

Още от България